Du er her
Forside > Børn > Få gode idéer til en underholdning til dine børn

Få gode idéer til en underholdning til dine børn

Har du svært ved at komme på gode idéer, når det gælder kvalitetstid med dine børn? Er de blevet afhængige af deres iPads? Så læs med her!

Det er blevet et problem for mange forældre at få deres børn til at lave noget andet end at sidde foran computerskærmen. Det er blevet meget alment for børn, at de blot sidder med en iPad eller en bærbar hele dagen og det er en skam. For børnene får ikke rørt sig lige så meget, som man ellers gjorde for 10 år tilbage. Det er nu blevet den helt nye underholdning at spille spil elektronisk.

Børnene får adgang til dette allerede når de går i vuggestue. Institutioner åbner nemlig allerede op for muligheden i denne alder, idet de gerne vil have at børnene skal få noget godt ud af det. Det kan dog også være fornuftigt for børnene, at de lærer elektronikken, idet det konstant bliver udviklet. De vil nemlig senere hen ingen problemer have med at finde ud af dette, da det sidder på rygraden. Det er dog en skam, når det drejer sig om leg og selve barndommen. For der bliver ikke længere klatret i træer eller spillet bold, som der ellers var et hit for 10 år tilbage. Når man havde en aftale med en kammerat var man næsten altid ude eller legede med dukker eller spil, hvis vejret ikke var til det. I dag er det helt anderledes. Hvis ens børn gerne vil have en legekammerat med hjem, vil iPads eller bærbare blive hevet frem og så sidder de blot sammen og spiller hele dagen.
Det er sørgeligt at det er blevet sådan, da børnene ikke får rørt sig eller får brugt deres fantasi i form af leg.

Der skal derfor gøres noget, hvis man gerne vil have at dette skal ændres. For man må derfor som forældre sætte nogen grænser, hvis barnet skal vænne sig af med det. Det kan derfor anbefales at barnet højst må benytte iPad’en i en halv til en hel time om dagen. For når denne kvote er opbrugt, må barnet finde på noget andet at lave. Her kan fantasien benyttes og det er fordelagtigt.

Hvis du ligeledes gerne vil bruge mere tid sammen med dine børn, kan det varmt anbefales at indføre brætspil som en underholdning. Brætspil medvirker altid til hygge og samvær og man kan på den måde få tid med sine børn på en sjov måde. Det vil glæde begge parter.
Puslespil er virkelig nyttigt, hvis man ligeledes gerne vil have at barnet skal få noget konstruktivt ud af det. For et barn kan lære en masse ved at samle et puslespil, idet man skal kunne danne sig et overblik. Man skal ligeledes kunne koncentrere sig og det er derfor en god øvelse!

Så få indført brætspil igen og få mere tid sammen med dine børn!

Top