Du er her
Forside > Hjemmet > Låsesmed > Få det bedste låsesystem

Få det bedste låsesystem

Hvis man går rundt og kigger lidt på de forskellige boliger i København, vil man nok hurtigt opdage, at der er meget stor forskel på de forskellige lejlighedskomplekser, hvilket låsesystem de bruger og hvor ny teknologien er. Det er klart at der ved nyligt byggede huse, er et mere opdateret låsesystem, end der er på en bygning der blev bygget for mange år siden. Det er dog ikke et faktum, at et låsesystem skal være gammelt i en gammel bygning, eftersom at man sagtens kan skifte det ud. Det kan i mange tilfælde være en god idé, når man kigger på nogen af de bygninger som er mere end 50 år gamle i København, her kan man naturligvis ikke have et forældet låsesystem, da det ikke vil virke særlig trygt for dem som bor der.
Lige præcis det faktum at der bor flere mennesker, giver i første omgang god mening i forhold til at få et låsesystem. Det skyldes at et låsesystem primært er til for, at man kan give flere forskellige mennesker adgang til visse områder, men ikke nødvendigvis alle områder. Det er derfor meget typisk i lejlighedskomplekser, hvor der er en hoveddør, som alle bruger og så er der individuelle låse på lejlighederne. Her kan et låsesystem gøre det hele mere simpelt, så man ikke skal have to forskellige nøgler.
Den tankegang er også det der står bag brugen af et låsesystem i erhvervslivet. Det kan finde sted på flere forskellige måder. Hvis man for eksempel er en del af et kontorfællesskab, har man brug for nøgler der kan åbne dørene, som er tilknyttet bygningen. Men det er ikke ensbetydende med, at man skal have adgang til alle rum der er tilknyttet kontorfællesskabet. Derfor kan man få nøgler, som kun låser op de steder hvor man bør have adgang. På samme måde kan det være, at man på sin arbejdsplads har en større bygning med en masse lokaler, det er dog ikke ensbetydende med, at alle medarbejdere skal have adgang til alt. Man ser det brugt mange steder i dagligdagen, uden man nødvendigvis tænker over det. De fleste virksomheder, offentlige institutioner og boligområder, arbejder dog med et låsesystem på den ene eller anden måde.

Et låsesystem skaber mere kontrol

Fordi man selv kan bestemme hvem der skal have adgang til hvad, får man også en øget kontrol med et låsesystem. Det betyder også, at man slipper for at folk skal gå rundt med en masse forskellige nøgler, som bruges en masse forskellige steder. Hvis man slæber på færre nøgler, vil der alt andet lige, også være mindre risiko for at smide dem væk, da det er nemmere at opmærksom på en enkelt nøgle, end det er at være opmærksom på ti. En anden måde man kan skabe øget kontrol på, er ved at anvende et lidt andet låsesystem. Den teknologiske udvikling har nemlig gjort det muligt med elektronisk adgangskontrol. Det vil sige, at man nu arbejder med en anden slags låsesystem. Det er dog ikke ensbetydende med, at man ikke kan kombinere de to. Ved for eksempel at have elektronisk adgangskontrol ved den første ”låste dør” og eventuelt et sted hvor det ikke rigtig giver adgang til noget vigtigt, kan man give adgang til flere mennesker, ved blot at informere dem om koden. Hvis man anvender den slags elektroniske adgangskontrol, skal man passe på med at anvende den steder, hvor man ikke vil have for mange mennesker ind, da der altid er en risiko for, at nogen finder ud af hvad koden er, og efterfølgende overskrider det pågældende ejeres ønske om hvem der har adgang.

Hvis man skal vælge et låsesystem med traditionelle nøgler, er det en god idé at kigge mod nogen af de kendte nøglebrands, som for eksempel Ruko. De gør nemlig meget ud af at videreudvikle deres systemer, således at de altid har den nyeste teknologi tilknyttet deres løsninger. Det betyder blandt andet, at de er sværere at dirke op og at man ikke bare kan få lavet en billig tilfældig kopi. Deres nye teknologi gør også, at de har nøgler, som let kan anvendes på alle døre, mens der andre steder blot skal bruges almindelige nøgler. De her specielle nøgler er stort set umulige at kopiere, så man kan med fordel bruge dem ved vigtige lokaler. Det gør altså at man kan øge sikkerheden yderligere i sit hjem, på sin arbejdsplads eller et tredje sted med et smart låsesystem fra Ruko.
Hvis man gerne vil vide mere om de forskellige muligheder man har, når man skal vælge et låsesystem til sin bolig eller et andet sted, så kan man læse meget mere om det på KeyPartners hjemmeside. De skræddersyer alle deres løsninger, så det passer til de behov man har. Desuden kan man få et uforpligtende tilbud, for at høre om det er noget man kunne have brug for.

Top