Du er her
Forside > Kirurgi > Få foretaget en kikkertundersøgelse nemt og hurtigt.

Få foretaget en kikkertundersøgelse nemt og hurtigt.

Få foretaget en kikkertundersøgelse

Der kan være mange årsager til at få foretaget en kikkertundersøgelse. Ved hjælp af et lille kamera der indføres i kroppen, er det muligt at undersøge for sygdomstegn, foretage diagnosticeringer og udføre mindre indgreb.

Typer af kikkertundersøgelser

Nogle af de typiske kikkertundersøgelser er henholdsvis koloskopi, nasal gastrokopi, sigmoideoskopi og kapselendoskopi. Undersøgelserne foregår ved at der indføres en lille bøjelig slange udstyret med et kamera. Ved hjælp af det billede kameraet viser på en skærm, kan speciallægen eller kirurgen styre slangen, og undersøge kroppen for mulige sygdomstegn. Indgrebet er relativt simpelt og er hurtigt udført, uden at påføre de store gener på patienten.

Hvorfor få foretaget en kikkertundersøgelse?

Typisk vil patienten opleve symptomer eller ubehag, som kan gøre dem opmærksom på en mulig sygdom. Ved at tage kontakt til en kirurg eller speciallæge kan der derefter aftales en tid, hvor der vil blive foretaget en kikkertundersøgelse. Selvom det i sidste ende kan ende med at de symptomer du reagerer på ikke viser sig at være en egentlig sygdom, så kan det være rart at blive tjekket for sygdomme, i stedet for at bekymre sig om, om du fejler noget.

Hvad skal du være opmærksom på forud for en kikkertundersøgelse?

Selvom indgrebet er ukompliceret og af kort varighed, så er der nogle forholdsregler der skal følges forud for en kikkertundersøgelse – dette vil kirurgen eller speciellægen informere dig om, når du bestiller en undersøgelse. Det vil typisk være fastetid før undersøgelsen, der kan være særlige typer af mad- og drikkevare du ikke bør indtage i dagene op til undersøgelsen. Du vil blive informeret forud for en kikkertundersøgelse, og det er vigtigt at du overholder de retningslinjer du bliver informeret om.

Vil du have foretaget en undersøgelse?

Er du nervøs for, om du skulle fejle noget så tag kontakt til en læge, kirurg eller speciallæge, og få aftalt en tid til en kikkertundersøgelse.

Top