Du er her
Forside > Gastronomi > God mad og mousserende vin fra Frankrig

God mad og mousserende vin fra Frankrig

Jeg har været til middag hos min veninde. Det har jeg så egentlig været mange gange, men denne gang var særlig. Det var skaldyrs aften med franske mousserende vine til. Det var så lækkert, både skaldyr og franske mousserende vine er min livret hvis man kan sige at franske mousserende vine kan være en livret! Skaldyr kan i hvert fald, og jeg elsker det.  

Men i får lige historien fra begyndelsen, min veninde kan ikke lave mad, og hun har ingen forstand på vine, og slet ikke franske mousserende vine. Mad det er noget hun køber færdiglavet, eller næsten færdiglavet, det interesser hende slet ikke, så når hun inviterer på middag, plejer hun at spørge om jeg vil have indisk, thai eller sushi. Det havde hun ikke gjort denne gang, så ærligt var jeg lidt nervøs for hvad hun kunne finde på. Havde en erindring for nogle år tilbage hvor jeg også fik en invitation uden at blive spurgt hvad jeg havde lyst til. Det var ikke nogen god oplevelse, brændt klumpet stuvet hvidkål og medister, og mørk guiness til.

Da jeg kom hjem til hende havde hun anrettet østers på smukkeste vis, med citron. Jeg elsker østers, vi fik en lækker fransk mousserende vin til som jeg ikke husker navnet på, selv om hun sagde det højt flere gange. Jeg var målløs, og blev ved med at spørge hvordan hun havde fået denne idé, og hvem som hjulpet hende. Hun smilede bare og sagde at det havde hun da selv. Jeg gik ud i køkkenet for at tjekke at der ikke var nogen, men der stod kun flere franske mousserende vine, vi skulle have til de næste retter.

Det var vel bare at nyde at hun endelig var begyndt a lære noget om mad. Da hun bar østersfadet ud med skaller, og sagde hun var tilbage lige om lidt med næste ret, anende jeg uråd…..der stod kun de mousserende vine i hendes køkken, der var ingen mad. Jeg listede mig derud, og kunne se at køkkendøren stod åben, hun fik maden fra sin genbo. Jeg nød aften, sagde ikke noget, venter til at hun selv siger det. Og så håber jeg at der kommer flere aftener med lækker mad og vin.

mousserende vin frankrig

Top