Du er her
Forside > Erhverv > Grøn og vedvarende energi vinder frem i Mellemøsten

Grøn og vedvarende energi vinder frem i Mellemøsten

Christian Betting styrker solenergi

Flere lande i Mellemøsten vil flytte fokus fra traditionelle energiformer og fokusere på vind- og solenergi, lyder det fra flere ledende skikkelser. Faldene priser på olie og store økonomiske gevinster ligger bag beslutningen lyder det.

Landende i Mellemøsten er for alvor ved at få øjnene op for andre energiformer end olie, som ellers har været deres største eksportvare i mere end 50 år. Således vil Dubai og de Forenede Arabiske Emirater investere massivt i vedvarende energi til borgere og virksomheder i de solrige lande. Olien, der stadig produceres massivt, bliver fortsat eksporteret til resten af verden – men den er forbeholdt udenlandske aktører.

 

Sol hele året giver ufattelig lav energiregning

Og der er mange penge at spare for virksomheder, der gerne vil omlægge deres energiforsyning til nye, moderne metoder. Således kan flere ørkenstater bryste sig i mere end 300 dage med solrigt vejr. En perfekt forudsætning for solenergi. ¨

Solenergi vinder frem og med god grund. En virksomhed i Mellemøsten kan spare op til 15 % af deres energiregning ved at gå over til vedvarende energiformer. En løsning, christian Betting gerne vil udbrede i området.

Danskeren, der er administrerende direktør i Lighthouse Energy, rådgiver virksomheder i området og præsenterer løsninger, der gavner bundlinjen for alle slags firmaer. Således har alle brug for strøm, men hvorfor betale 15 % mere om året, når man uden besvær kan udnytte solens stråler lige udenfor, fortæller den danske direktør.

Lighthouse Energy har været i branchen i en årrække og flere virksomheder er begyndt at få øjnene op for de muligheder, geografien bringer med sig.

Analyser viser, at langt størstedelen af de organisationer, der fysisk er tilstede i området kan spare helt op til 15 % om året, hvis de går over til grøn energi. Det er en løsning, der tiltaler mange ledere i de mellemøstlige lande, og derfor har de igangsat flere projekter, der kræver investeringer på helt op til 1.500 milliarder kroner.

Top