Du er her
Forside > Hjemmet > Har du brugt alt for mange penge her i julen?

Har du brugt alt for mange penge her i julen?

Har du brugt alt for mange penge her i julen og frygter nu at nytårsaften også bliver dyr? Så kan du blive inspireret her om hvordan man sparer penge!

Julen er en dyr tid for alle, da der skal købes så meget ind. Først skal man ud og finde alle de dyre gaver, som familien og venner har sat på deres ønskesedler, derefter skal man ud og finde den helt rigtige julemad, som indebærer mange ting, da der skal være det hele til en julemiddag. Det er derudover enormt dyrt at skulle købe and eller flæskesteg (eller begge dele, som nogen gør) og også skal have alt tilbehøret. Det er dog heller ikke det eneste. Man skal nemlig også ud og finde al den drikkelse, men nu drikker til en julemiddag. Så skal man også have en masse lækkerier, såsom marcipan og nougat, som også kan være dyrt. Så skal træet købes, som er noget af det vigtigste. Her kommer prisen helt an på hvor stort et træ man vælger. Men hvis man gerne vil glæde familien og vennerne, vælger man som regel et træ, som er så højt, som loftet i stuen. Der er derfor enormt mange udskifter, når der er tale om juletiden.

Lige så snart man tror at man kan ånde lettet op og åbne bukserne, er der også en nytårsaften. Her er middagen især dyr, da det ofte indebærer fisk eller oksesteg. Dertil skal der champagne og kransekage, som også er forholdsvis dyrt. Hvis man gerne vil have en festlig aften, skal der indkøbes pynt og nytårsraketter, da det ikke er nytår uden det. Det kan derfor også være dyrt, især oven på en juleaften. Det er endnu værre for dem der også holder julefrokost på 1. og 2. juledag, da der ligeledes skal indkøbes meget for at få en vellykket frokost.

Julen er derfor en tid, hvor man ikke sparer. Der handler det udelukkende om at dem omkring dig er glade og tilfredse. Derfor er januar aldrig en behagelig måned, når der er tale om økonomien. Det kan nemlig ses tydeligt på kontoen. Så hvis man gerne vil have en god start på året, uden at skulle spare alt for meget på de vante madvarer, drikkevarer og andre køb, er der heldigvis nogle løsninger. Disse løsninger er noget man generelt ikke tænker over, som derfor kan gøre det nemmere for familierne. Der er dog stadig tale om daglige vaner, som skal ændres, som til tider kan være besværlige at ændre.

Man kan nemlig begynde at spare på vandet. Mange familier tænker slet ikke over hvor meget vand de bruger og det kan derfor betyde, at man skal betale en masse, når regningen kommer. Det er derfor bare at ændre sine vaner. Det er dog ikke nemt for mange, da ens vaner altid er svære at ændre. Man kan altid begynde med at nedsætte sin tid i intervaller. Så hvis man bruger 15 minutter i badet, kan man starte med at gå ned til 10 minutter og så næste trin måske 8 minutter og så videre. Til sidst er det intet problem at tage et bad på kun 5 minutter, da du derfor er blevet vand til det. Hvis det fungerer for dig, er det bare at få hele familien med på den og I vil kunne mærke forskellen. Det kan virkelig anbefales!

Det er ikke det eneste løsningsforslag. Man kan nemlig også begynde at tænke på belysningen i hjemmet. Det er dog heller ikke lige nemt, da man ofte finder det uhyggeligt, hvis der er slukket for de lamper, som man ellers er vant til at have tændt. Men der skal heller ikke spares på den måde. Man kan nemlig blot erstatte sine gamle pærer, med nogle nye pærer. Det er nemlig LED pærer. Hvis du i fremtiden kun benytter dig af LED pærer, vil din elregning blive reduceret med hele 80 %! Det er derfor en enorm besparelse, som man ikke kan sige nej til. Derudover er LED bærer miljøvenlige og du vil derfor gøre en forskel i det nye år, hvis du benytter dig af de nye pærer. Denne slags pære har også en længere levetid end de normale og det kan derfor helt klart betale sig på længere sigt.

Så hvis du blot sænker din tid i badet og benytter dig af LED pærer fremover, vil du kunne spare en masse i det nye år!

Top