Du er her
Forside > Sundhed & Helse > Helsekost og Kosttilskud er ganske vigtigt!

Helsekost og Kosttilskud er ganske vigtigt!

kosttislkud

Jeg læste et sted at helsekost og kosttilskud var noget vi alle skulle tage stilling til og om muligt integrere ind i vores livsstil. Artiklen var endda så menneskelig, at den bøjede det en smule og påpegede, at det især var vigtigt, hvis kroppen havde brug for det.

Men hvordan finder jeg ud af om kroppen har brug for helsekost og kosttilskud? Jeg satte mig for at undersøge det, fordi jeg finder det ganske finurligt, at vi bliver bombarderet med så mange “du skal”- budskaber omkring sundhed i medierne, at denne fik mit bæger til at løbe over og nu skulle der ske noget. Nu ville jeg sætte mig ind i det og forstå det, så jeg vidste om det rent faktisk er noget jeg havde brug for eller ej.

Så det, jeg gjorde, var at gå i research-mode og bestemte mig for at undersøge helsekost og kosttilskud og de forhold der omgiver sig om disse to fænomener.

Helsekost kan anses for at være kost, som er sundt for dig. Kosttilskud er vitaminer, mineraler og andre tilskud, som din krop kan have brug for for at virke optimalt. Noget som alle kan have brug for. Der findes endda et meget stort udvalg i det, som man bl.a. kan se på denne webshop.

Min holdning til de to er egentlig lidt to-delt, fordi det er to forskellige ting.

Kosttilskud er noget som mange tager i forvejen uden at sætte det specifikke mærkat på. De fleste mennesker tager eller har taget multi-vitaminer på et eller andet tidspunkt. Der findes dog et niveau af kosttilskud, som er langt over multivitaminer, som jeg ikke er sikker på er sundt. De fleste mineraler og vitaminer kan fås i pilleform hver for sig, hvilket kan betyde, at man sidder med en hel håndfuld piller sammen med aftensmaden. Ikke sindssygt appetitligt.

Samtidig er det vigtigt at pointere, at man sagtens kan indtage mange af disse kosttilskud/vitaminer/mineraler fra den daglige kost. Den rigtige måde at få tjekket op på, om man har brug for det, er at gå til lægen og få foretaget en blodprøve for at se om der er et bestemt mineral eller vitamin der er lavvande på.

Hvis du i forvejen spiser meget sundt mad og vælger de mest helse-rigtige madgrupper og ingredienser, så kan man godt sige at du spiser helsekost. Helsekost betyder egentlig bare sund mad, som har en masse gode ingredienser, der er gode for dit velvære. For almindelige dødelige kunne det eksempelvis være fuldkorn og de fleste økologiske madvarer.

Dette er jeg ikke så sikker på er noget som er decideret livsvigtigt – med mindre det er det man kan lide. Jeg køber selv økologisk og fuldkorn, hvis det koster nogenlunde det samme, men jeg mener at det kan blive meget dyrt, hvis man hele tiden går efter økologisk.

Konklusionen må være den, at hvis du generelt spiser sundt og tager vitaminer/mineraler efter dit behov, så lever du rigtigt, men hvis du ikke lever sundt og aldrig har hørt om vitaminer, så ville det være en god idé at få din krop tjekket og gøre hvad der er nødvendigt for at få kroppen til at fungere mere optimalt.

Top