Du er her
Forside > Elektronik > Fagtermer på hvidevarer

Fagtermer på hvidevarer

Fagtermer på hvidevarer

Hvidevarer er i større eller mindre grad allemandseje i Danmark nutildags, hvorfor vi burde have et rimeligt kendskab til disse og deres funktioner. Noget der imidlertid besværliggør kendskabet, er de mange fagtermer, som bruges om de forskellige funktioner på hvidevarer. Heldigvis er hvidevare forhandlere blevet mere opmærksom på dette, og de har derfor ofte et fagleksikon, sådan at det er muligt at forstå, hvad de forskellige fagtermer for funktionerne på hvidevarerne betyder. Her følger nogle eksempler på disse fagtermer på udvalgte hvidevarer.

Fagtermer på tørretumblere

Et af de udtryk der bruges om tørretumblere, er medbringere. Dette er ikke et af de fagtermer, som er mest vanskelig at forstå, men hvis ens viden er forholdsvis begrænset omkring tørretumblere, vil ordet medbringere sandsynligvis ikke give meget mening, medmindre der følger en forklaring. Medbringere er ganske logisk de arme inde i tørretumbleren, som sørger for, at vasketøjet bliver ført med rundt i tromlen. Et andet fagterm, som benyttes i forhold til tørretumblere, er DUO-Tronic. DUO-Tronic benyttes, når tørretumbleren er sensorstyret. Dette betyder, at en sensor i tørretumbleren gradvist vil måle på fugtigheden i tøjet og stoppe, når tøjet er tørt efter det forudvalgte tørringsprogram.

Fagtermer på vaskemaskiner

En anden maskine inden for hvidevarer, hvor der også bliver brugt mange fagtermer, er vaskemaskiner.

Et af disse fagtermer er Direct Drive, som er et udtryk for en motordreven tromle uden drivrem og remhjul, som bevirker, at vaskemaskinen vil vibrere betydeligt mindre end almindelige vaskemaskiner. Dertil er også udtrykket Fuzzy Logic, som betyder, at vaskemaskinen indeholder en mængdeautomatik. Således vil vaskemaskinen være i stand til at tilpasse mængden af vand i forhold til den mængde af tøj, som er lagt i maskinen. Dette kan være en fordel mht. både energi- og vandforbrug.

Fagtermer på opvaskemaskiner

Inden for opvaskemaskiner, benyttes også forskellige fagtermer. Disse er eksempelvis Half Load og Vario Speed. Førstnævnte betyder, at opvaskemaskinen er i stand til ved hjælp af en knap, kun at vaske en halvfyldt opvaskemaskine, sådan at den sparer på vandet. Sidstnævnte er en funktion som gør, at den tid opvaskemaskinen bruger på et opvaskeprogram kan halveres, uden at det vil gå ud over renligheden på opvasken.

Nu tænker du måske, hvorfor kalde en spade for en skovl? Grunden til, at der findes disse mange fagtermer inden for hvidevarer er, at hver producent opkalder de unikke funktioner på deres hvidevarer med egne ord. Af denne årsag opstår disse fagtermer, som kendetegner hver producents funktioner på deres hvidevarer.

 

Top