Du er her
Forside > Økonomi > Hvorfor skal det dog være så besværligt at låne penge?

Hvorfor skal det dog være så besværligt at låne penge?

I starten af det nye år skal jeg begynde på mit drømmestudie i København, hvilket jeg selvfølgelig glæder mig meget til. Det betyder dog også, at jeg skal flytte ind til byen og derfor skal have en lejlighed. Jeg har dog ikke råd selv og vil derfor gerne låne pengene i banken, men hold da op, hvor er det besværligt!

Jeg må på nuværende tidspunkt have været til møde i banken mindst 10 gange, uden at der er endnu blevet truffet en beslutning. Jeg forstår det jo egentligt godt, for når jeg ikke kommer til at have nogen anden indtægt end den lille sjat, som jeg får i SU, kan jeg godt se, at det nok kommer til at tage en del tid at betale pengene tilbage, men banken er vel til, for at man kan låne penge til det, som man nu engang skal bruge?

Det er særligt uforståeligt, fordi jeg kender mange unge, der har haft held med at låne penge til eksempelvis biler eller rejser, som jeg personligt synes er langt mindre nødvendigt end et sted at bo. Det er banken dog ikke enig i!

I den seneste tid har jeg derfor lagt hjernen i blød for at finde ud af, hvor jeg ellers kan låne pengene henne. Det vrimler dog ikke ligefrem med valgmuligheder, hvis man da ikke har lyst til at betale op til 40 % i renter, hvad jeg absolut ikke har.

I sidste ende er jeg derfor kommet frem til, at jeg jo desværre nok bliver nødt til at spørge mine forældre, om de kan låne mig pengene til lejligheden. Så slipper jeg både for bankens bøvl og for at skulle betale renter, for mor og far er jo forhåbentligt søde nok til at lade mig slippe for det.

Jeg er dog stadig helt i chok. Kan det virkelig være rigtigt, at det skal være så besværligt at låne penge?

Top