Du er her
Forside > Økonomi > Min ven skal skynde sig at blive medlem af en a-kasse!

Min ven skal skynde sig at blive medlem af en a-kasse!

Her i lørdags, da min kæreste og jeg var ude og spise hos nogle venner, kom jeg vist til at lyde lidt klogere end jeg egentlig var. Samtalemnet var det meste af aftenen nemlig arbejdsløshed, og jeg kom til at bilde vores venner ind, at man kunne få dagpenge, hvis man bare meldte sig ind i en a-kasse.

Det kan man selvfølgelig også, men jeg fandt siden hen ud af, at man skal have været medlem i et års tid, med mindre man er nyuddannet. Jeg skyndte mig selvfølgelig at ringe til min ven og sige, han skulle blive medlem af en a-kasse hurtigt, da det ikke går så godt for hans firma, og der går rygter om, at der er fyringsrunder på vej. Jeg håber bare, at han holder ud et år endnu.

Jeg blev selv medlem af en a-kasse lige da jeg blev færdig med min uddannelse. Jeg var så heldig, at jeg fik arbejde med det samme fordi jeg kendte nogen,  der kendte nogen. Jeg er stadig i samme job efter fem år, og heldigvis er det meget stabilt. Dog må jeg indrømme, at jeg er glad for, jeg valgte at blive medlem af en, så jeg er sikret økonomisk, hvis det skulle gå galt.

Top