Du er her
Forside > Erhverv > Konsulenthjælp > Peter Brincker hjælper lægekyndige med mediehåndtering

Peter Brincker hjælper lægekyndige med mediehåndtering

Peter Brincker

Peter Brincker har siden 70’erne været øjenkirurg hos flere af Danmarks store hospitaler. Han har blandt andet været aktiv på Frederiksberg Hospital og Rigshospitalet. Peter Brincker bruger dog ikke kun sin medicinske faglighed til at hjælpe patienter. Hans erfaring er et værdifuldt værktøj for yngre læger og forskere, der gerne vil fremstå korrekt i medierne.

Peter Brincker har stor erfaring med øjenkirurgi – han har sin egen klinik i Charlottenlund, hvor han på daglig basis hjælper patienter til bedre syn. Men han er også en garvet spiller, når der gælder om at få medierne til at formidle medicinsk information korrekt, præcist og forståeligt. Det er evner, han har oparbejdet gennem hele sin karriere, og han forsøger så vidt muligt at hjælpe kommende og yngre læger med at få et godt forhold til pressen.

 

peter-brincker-profil-billede02

Peter Brincker ved, at journalister og mediefolk ofte ikke kender til det medicinske område, de spørger ind til. Det er også forståeligt, da det er kompliceret materiale, man skal have en uddannelse for at forstå. Nogle af de ting, man som fagkyndig skal være opmærksom på er

  • Det er kompliceret – tag tid til at forklare
  • Brug simple eksempler – gør det så hverdagsagtigt som muligt
  • Undgå for mange fagtermer – det forvirre mere end det gavner
  • Vær altid klar til at svare på flere spørgsmål – opfølgende opkald sker ofte.

Peter Brincker forsøger altid at hjælpe journalister under interviews ved at forklare den seneste forskning eller behandlingsforløb med hverdagseksempler. Det skal være noget, reporteren kan relatere til, fortæller Peter Brincker.

 

Peter Brincker: ”patienter og journalister har meget tilfælles”

Øjenlæge Peter Brincker mener, at patienter og journalister skal håndteres på samme måde, når medicinsk viden eller behandlingsforløb skal formidles til ikke-fagpersoner. Patienter har dog en tendens til at være pessimister, mens journalister er opportunister, som Peter Brinker fortæller mere om her. Det ændrer dog ikke på, at man skal have samme tilgang til begge grupper. Det handler om at gøre det hele så enkelt og forståeligt uden at forsimple det for modtagen. Hvis man forsimpler, kommer man hurtigt til at lyde nedladende, hvilket man som læge eller fagkyndig skal undgå for enhver pris. Peter Brincker understreger, at man altid skal behandle folk ordentligt, men at især journalister skal have ekstra omsorg, så man ikke får en nyhedshungrende pressearbejder på nakken.

Top