Du er her
Forside > Erhverv > Prodata og Apps – ”Det er den samme tilgang som for 15 år siden”

Prodata og Apps – ”Det er den samme tilgang som for 15 år siden”

Prodata har som et af verdens førende konsulenthuse inden for IT-branchen fingeren på apps-pulsen. Men selvom vi inden for de sidste 15 år har set en markant udviklingen af mobiltelefoner og apps, er tilgangen stadig den samme, fortæller ekspert.

Tilbage i 2002 var lektorerne allerede i gang med at udvikle mobil-apps, fortæller Jørgen Staunstrup, PhD i Computervidenskab og ekstern lektor ved IT Universitetet i København til Prodata. Resultaterne vi ser i dag, er meget anderledes end hvad de diskuterede tilbage i 00’erne, men det var alligevel dengang at ideerne til de moderne apps blev udtænkt, afslører han over for Prodata. Prodata har talrige programmører og IT-udviklere siddende rundt omkring på kontorerne, og de er konstant på udkig efter flere talenter. Du kan se alle deres ledige stillinger her på Jobindex.dk. Jørgen Staunstrup fortæller til i et interview til Prodata, at virksomhederne tilbage i starten af årtusindet prøvede at styre apps-udviklingen selv, hvilket ikke gav megen plads til uddannede it-programmører. Men det skulle ændre sig nogle år efter.

 

Jørgen til Prodata: Apple startede lavinen

Det helt store gennembrud, fortæller han til Prodata, kom i 2007, da Apple tog springet. Apple introducerede et system, der benyttede eksterne aktører, som derfra kunne udvikle egne applikationer. Han fortæller til Prodata, at det blev muligt for almindelige mennesker at udvikle apps, der passede til deres egne forretningsbehov. Apple udviklede i samme

Prodata - Jørgen Staunstrup PhD og lektor
Prodata – Jørgen Staunstrup PhD og lektor

omgang Iphone 2, som kunne køre både traditionelle mobil-egenskaber og nye apps – perfekt for helt almindelige mennesker. Siden da har flere IT-giganter fulgt efter, og lavinen er stadig i gang – men tilgangen til app-udviklingen er præcis den samme, fortæller Jørgen Staunstrup til Prodata:

”Det basale programmeringsprincip er det samme. Dét, vi lærer vores studerende, er mere eller mindre det samme som for 15 år siden, ” fortæller Jørgen Staunstrup til Prodata i en artikel fra 02.06.17.

Apps og mobiler forsvinder, fortæller Jørgen til Prodata

Med alle de teknologiske fremskridt og muligheder, forventer Jørgen Staunstrup at traditionelle mobiler og apps forsvinder fremover. Man vil derfor udvikle teknologier, der benytter ens omverden aktivt og gør det muligt at interagere på et helt andet niveau. Men selvom traditionelle værktøjer måske forsvinder, ændrer det ikke tilgangen til programmering, fortæller Jørgen Staunstrup til Prodata. Man vil højst sandsynligt benytte den samme tilgang som man gjorde for 15 år siden, afslutter han.

 

Artiklen er lavet ud fra en artikel på prodataconsult.com, der er udgivet 02.06.17.

Top