Du er her
Forside > Hjemmet > Energirigtig renovering af huse som våben imod varmeregningen

Energirigtig renovering af huse som våben imod varmeregningen

Det er ikke så mange år siden at priserne på varme og elektricitet begyndte på at bevæge sig op i en voldsomt stigende spiral, ikke mindst på baggrund af en foranstående økonomisk krise, godt suppleret af den grønne bølge, der har presset prisen på fossile brændstoffer. Det har kort sagt ikke været det sjoveste at være en almindelig husejer den seneste tid, hvor at priserne og nettet strammes om alt der forbruger energi. Renovering af huse er kommet en del mere på banen det sidste stykke tid og det er der en specifik årsag til.

Mange huse af en lidt ældre dato, specielt huse fra 70’erne som er nogle af de mindst komplicerede at renovere på, gennemgår i disse år en form for isoleringsboom, naturligvis i kraft af de stigende priser  energi sektoren og med det direkte mål, at holde bedst muligt på den dyre opvarmning i så lang tid som muligt. Renovering af huse drejer sig ikke længere kun primært om husets forskellige rum, det går i langt højere grad ud på at få stoppet noget mere isolering i konstruktionen og få skiftet til moderne termoglas vinduer.

Ét af de største danske isoleringsfirmaer deltog i 2004-2005 i et projekt, hvor at hensigten var at isolere et hus fra 30’erne, med energirigtige vinduer, døre, isolering i murene og et tykkere lag isolering på loftet. Dette resulterede ifølge den færdige rapport, i en reduktion i energiforbruget på hele 47%, en besparelse der i løbet at ganske få år, ville kunne tjene sig selv ind sådan stort set. Renovering af huse er blevet en folkesport, men det er en god udvikling i forhold til miljø og unødvendig ressourcespild.

Top