Du er her
Forside > Erhverv > Hvad er SEO og linkbuilding og hvad kan det gøre for mig?

Hvad er SEO og linkbuilding og hvad kan det gøre for mig?

Nu har jeg arbejdet med SEO i en årrække og er begyndt at være uforstående overfor dem, der ikke aner hvad jeg taler om, når jeg bruger fagtermer som linkbuilding og ja, SEO. Har du kendskab til en af dem eller måske begge? Hvor meget ved du om de to hver især? Eftersom de fleste nok har hørt om det, men ikke rigtig ved hvad det præcist er, så tænkte jeg det ville være en god idé at simpelthen forklare det og skære det ud i det smukkeste pap, for at hjælpe de af jer, der ikke ved meget om især linkbuilding.

SEO og linkbuilding er egentlig sammenhængende. Det er dog adskilte opgaver, men har bestemt en relevans for hinanden. De er begge en del af søgemaskinemarketing: den nye dreng i klassen, hvor klassen så er online marketing. Online marketing har udviklet sig støt og roligt med udviklingen af internettet samt måden og mængden, vi bruger det. De fleste der er i branchen i dag vil argumentere for at søgemaskinemarketing, som linkbuilding er en stor del af, er gået hen og blevet en lige så stor spiller som bannerreklamer og har reelt set overtaget annoncering, som vi kender det fra omkring 10 år siden.

SEO dækker over den egentlige optimering af en hjemmeside. Optimeringen sker oftest onsite (på den synlige del af hjemmesiden) og er hvad de fleste SEO eksperter vil regne som et absolut minimum, hvis der skal laves SEO på en hjemmeside, og du skal kunne se en reel effekt af det i søgeresultaterne. Arbejdet med SEO ligger hovedsageligt i hjemmesidens tekst og hvordan denne vises, fordi søgemaskinernes robotter ej kan læse tekst der står i billede-filer, fordi det ikke er rå tekstmateriale. Det er her den største del af arbejdet ligger, fordi mange hjemmesider af ældre dato er bygget op med det visuelle in mente (grafik, foto og flash) og derfor gør det svært for at læse for en søgemaskines edderkop (den der kravler rundt og indekserer internettets indhold).

Linkbuilding er offsite arbejde der påvirker den placering, som hjemmesiden har i søgeresultaterne direkte. Når du laver linkbuilding, producerer du kvalitative links, der i sidste ende afgiver styrke til din hjemmeside fra forskellige relevante domæner på internettet. Man kan tale om, hvordan det bedst udføres, men de fleste SEO virksomheder har et netværk af domæner, de ved, kan afgive en mængde styrke og påvirke hjemmesiden i den ønskede grad. Når en person laver et link til din hjemmeside, er det reelt set en slags linkbuilding, fordi det teoretisk set er det samme, der sker, uanset hvilken type linkbuilding der er tale om.

Budskabet med dette indlæg er selvfølgelig at uddybe, hvordan SEO og linkbuilding kan hjælpe din virksomhed til flere besøgende og i sidste ende større omsætning. Dette er især vigtigt for mindre virksomheder, som ikke har et særligt stort markedsføringsbudget, fordi du for et forholdsvist lille budget kan opnå en ganske god effekt. Så du bør bestemt overveje, hvad SEO og linkbuilding kan gøre for din virksomhed.

Top