Du er her
Forside > Hjemmet > Solenergi er mine forældres tiltag for mere miljøvenlig opvarmning

Solenergi er mine forældres tiltag for mere miljøvenlig opvarmning

Har du et sydvendt tag med en hældning på 40-45 grader? Så har du en fantastisk mulighed for at udnytte solens stråler gennem solenergi!

Opvarmning af huset er både dyrt og kan være dårligt for miljøet alt efter hvilken løsning, man bruger. Mine forældre er netop begyndt at bruge solenergi, da deres oliefyr gav op. De bor på en firlænget gård, så der er masser af tag, der vender stik syd. Nu har dette tag fået en fin række af solceller at bryste sig med. De ligner lidt store vinduer på afstand.

I entréen har de en slags boks, som går i gang, når der er solenergi at hente, og det er der næsten hele tiden. Jeg spurgte dem, hvad de ville gøre, når det blev vinter. Vi har jo ikke lige så mange lyse timer om dagen om vinteren som om sommeren. Om sommeren har vi i Danmark til gengæld enormt mange timer med sol. Mine forældre fortalte, at det overskydende solenergi, som optjenes om sommeren, gemmes til brug om vinteren. Det er faktisk ret genialt.

Mine forældre har i mange år brugt solenergi til opvarmning af badevandet, men det er først nu, at de er gået i gang med at bruge solenergi til opvarmning af hele huset. Det er ret smart, for på denne måde bruger de ikke løs af fossile brændstoffer. Der er mange gode grunde til, at man udnytter en energikilde som solen, der ikke dør ud sådan lige med det samme, frem for at bruge olie.

Jeg kan mærke på mine forældre, at de er ret stolte af at have købt solcelleanlæg. Så kan man med god samvittighed sige, at man gør noget for Jordens sundhed. Det er især populært i disse tider, hvor vi ikke bare kæmper med finanskrise, men også den globale opvarmning.

Top