Du er her
Forside > Hobby > Var du klar over at der findes mange forskellige typer solfilm?

Var du klar over at der findes mange forskellige typer solfilm?

Jeg har i mange år været den ultimative bilentusiast, med alt hvad der hører til området, lige fra fælge, motor tuning, spoiler kits, kabine og til lyden fra bagagerummet. Der har været mange dejlige biler igennem mit liv, ikke dyre og eksotiske biler, men standard biler, jeg har sat en ære i at gøre mere eksklusive, ved montering og optimering af diverse mulige ting og sager. Det er til gengæld først her de senere par år, at jeg har fået øjnene op for montering af solfilm, og de mange muligheder der ligger der.

Før hen i tiden var solfilm jo bare solfilm, det var enten noget man fik monteret nede hos bil glas mesteren, ofte med et flot resultat, i modsætning til de eksempler mange selv fik lavet derhjemme, men det gik ret hurtigt af mode, da det ofte var fyldt med luftbobler og senere hen ganske enkelt slap ruderne i varmen. I vil de fleste overlade opgaven til en fagmand, men til gengæld har man nu flere muligheder med solfilm.

Har du måske nogensinde tænkt over at der også findes sikkerhedsfilm, nanofilm og metalliseret solfilm, hver især med deres helt egen egenskab, til gavn for den aktuelle situation. Sikkerhedsfilm benyttes som en ekstra tyverisikring, hvis man f.eks. har haft mange indbrud i en håndværker bil og ønsker at besværliggøre indbrud i fremtiden. Nanofilm kan levere næsten det samme UV blænde som normal solfilm og bruges meget i forruder, da den næsten er gennemsigtig. Metalliseret solfilm anvendes for at beskytte indersiden af ruderne imod ridser, det kunne f.eks. være at man havde hund på bagsædet og ville beskytte glasset imod hundekløer.

Top