Du er her
Forside > Hjemmet > Træpiller – En af de mest lovende former for brændsel

Træpiller – En af de mest lovende former for brændsel

Jeg kendte stor set ikke til træpiller i mine unge dage. Dette ændrede sig dog, da jeg kom i lære hos en landmand. Han sværgede højt og helligt til træpiller, og kunne nærmest blive ved med at snakke om det i timevis. Jeg kunne dog ikke helt se det smarte i det til at starte med, og han virkede nærmest helt besat af det.

Senere hen i mit liv kan jeg dog godt se, at han rent faktisk havde ret. Ifølge nye undersøgelser kan man spare op til 50 % ved at benytte træpiller, og det er da ikke så lidt. Især hvis man har en håndfuld stalde, man skal have varmet op. Så er 50 % pludselig et ret stort beløb.

Jeg overvejer derfor at skifte over til træpiller. Det eneste jeg skal have fundet ud af er, hvor jeg skal stille pillefyret. De kan nemlig godt larme lidt, og derfor vil jeg forsøge at finde det mest optimale rum som genere mindst muligt.

Det er muligvis også muligt at finde et pillefyr, der er mere støjsvag end dem, jeg har været i nærheden af. Det er nok også 10 år siden, at jeg har været tæt på et pillefyr, og siden dengang må der have været sket en masse ting. Vi lever jo i en teknologisk guldalder. Her bliver der konstant optimeret og forbedret, og mon ikke det at formindske larmen har været et af deres fokus områder? Det sætter jeg mit lid til.

Jeg er ikke ude efter en lydløs en af slagsen, det er ikke det. Det kan nemlig være meget hyggeligt, at høre når der kommer træpiller rullende hen i pillefyret – dog kunne en nænsom reduktion af støjen være meget rart.

2 thoughts on “Træpiller – En af de mest lovende former for brændsel

  1. Der er sket en revolutionerende udvikling inden for træpiller og pillefyr siden dengang, du var i nærheden af det for 10 år siden. I dag kan man få helt støjfrie pillefyr, men hvor du stadig kan fornemme den ægte oplevelse af træpiller, der brænder.

  2. I dag kan man faktisk slet ikke få pillefyr, der larmer, selvom det er et relativt billigt pillefyr. Træpiller kan jeg klart anbefale, har selv benyttet mig af dem i 35 år og har aldrig haft problemer. I dag er det jo også så nemt, at man kan bestille træpillerne online og få dem bragt lige til døren – nemmere bliver det da ikke.

Comments are closed.

Top