Du er her
Forside > Hjemmet > Undgå kaos og få drømmekøkkenet – få gode tips til en lykkelig renovering

Undgå kaos og få drømmekøkkenet – få gode tips til en lykkelig renovering

behold grundplanen i køkkenet

Det er ikke svært at forstå, hvorfor et nye køkkener er et af de mest omtalte mener, når snakken falder på interiør. De er store projekter – om end det hele værd i sidste ende – og de kan ofte blive en smule mere omkostningsfulde og tidskrævende, end hvad man først antager. Derfor er det også vigtigt, at hvis man gerne vil have et nyt køkken, så gør man det rigtigt første gang.

Og med det i baghovedet har nogle af verdens mest anerkendte designere inden for interiør givet deres bud på, hvordan man bedst muligt om-designer sit køkken.

Du skal vide, hvordan du bruger dit køkken

Et af de første skridt, man skal tage, når man skal have et nyt køkken, er at finde ud af, hvad der er essentielt i et nyt køkken. Laver du meget mad? Har du ofte gæster ovre? Er det store eller småKend din køkkenplan selskaber? Det er vigtigt, at man har gjort det klart, hvordan køkkenet skal bruges, inden man kigger på nye modeller. Inden man starter den helt store renovation skal forarbejdet gøres – og det skal gøres godt. Hav en solid plan, så du er sikker på, du ved, hvad for et type køkken du går efter, og hvad det skal kunne for at opfylde dine drømme. Tag på inspirationsture og få nye ideer, du nøje overvejer. Her kan du f.eks. tage ned i Haus & Honey på Østerbro og se en masse flotte udstillingsmodeller, der både udfordrer design, funktionalitet og farvekombination. Det er en af Københavns mest anbefalede køkkenforretninger, der både sælger specialdesignede køkkener, køkkeninteriør og andet tilbehør.

Behold grundplanen og optimér

behold grundplanen i køkkenetSom udgangspunkt er det en god ide at beholde de hårde hvidevarer og vandrør det samme sted, som de står før omrokeringen. Det kan nemlig hurtigt blive dyrt og uoverskueligt, hvis man skal rykke rundt på alt bag væggene. En tommelfingerregel siger, at det koster 30.000 kroner hver gang rør eller køkkenelementer skal flyttes. Overvej derfor nøje, om det er det værd. Det kan ofte betale sig at arbejde ud fra det nuværende look – og optimere og justere derfra.

Budgettet vil selvfølgelig diktere, hvad der er muligt, så hvis du virkelig er opsat på at rykke rundt på det hele, kan det lade sig gøre. Sørg for, at du mødes med en række forskellige håndværkere, da der er stor prisforskel på denne type renovering.

Brug kontrastfarver

Når man bruger forskellige farver på vægge, køkkenborde og gulve i køkkenet, skaber man en dybde i rummet. Og det giver ofte pote i form af velvære og glæde over sit nye køkken. Selvom et heltKontrastfarver i køkken hvidt eller sort køkken er ”stilrent”, så vil farver ikke kun lyse rummet op, men det vil også give et unikt præg, hvis man sammensætter det på rette vis.

Når du overvejer din farvepalette, så brug kombiner enten en neutral farve med en farverig, eller vælg varme og kølige nuancer. Du kan også benytte en stor kontrast i form af f.eks. en køkkenø til at gøre rummet ekstra interessant.

Top