Dansk Boligforsikring_Brændeovne

Dansk Boligforsikring: Brændeovne koster køber dyrt

Dansk Boligforsikring kan fortælle, at boligejere og boligkøbere muligvis bliver ramt af en ny afgift til efteråret. Regeringen og resten af Christiansborg skal diskutere et nyt miljøudspil, der blandt andet vil gøre det mere omkostningsfuldt at eje en brændeovn eller købe en ejendom med en brændeovn.

Regeringspartiet Venstre har fået en række papirer lækket til avisen Politiken.dk. De afslører, at de planlægger at foreslå en ny lovgivning vedrørende brændeovne. Dansk Boligforsikring mener, det er en unødvendig udgift at pålægge danske boligejere og –købere, der i forvejen har mange omkostninger forbundet med vedligeholdelse og køb af bolig.

Dansk Boligforsikring: Danske husstande har rigeligt med udgifter. Find andre løsninger

Dansk Boligforsikring mener, at danske husejere har mere end rigeligt med udgifter. Derfor er en økonomisk burde på de populære brændeovne ikke en løsning. Dansk Boligforsikring påpeger ligeledes, at formålet med Regeringens forslag om at minimere partikeludledningen i Danmark, ikke vil have nogen effekt på længere sigt. Dansk Boligforsikring har nemlig kigget nærmere på flere af Miljøstyrelsens rapporter, der viser, at luftforureningen i Danmark ikke skyldes danske brændeovne, men derimod luftpartikler fra England og Tyskland.

Selvom alle Europæiske lande skal leve op til miljø-direktivet NEC, så er både England og Tyskland langt fra ta opfylde målene. Det er derfor nytteløst, mener Dansk Boligforsikring, at gå efter danske boligejere og –købere, da en ekstra økonomisk udgift ikke vil rense luften i Danmark.