ejerskifteforsikring

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, som dækker alvorlige skader og ulovlige el- og varmeinstallationer, der ikke fremgår i tilstandsrapporten. Det er oftest skader man ikke kan se med det blotteøje, som dukker op efter man er flyttet ind i huset, og reparationerne på skaderne kan gå hen og blive dyre. Her går din ejerskifteforsikring ind og hjælper. En ejerskifteforsikring dækker som udgangspunkt i op til 5 år, med mindre du køber en udvidet ejerskifteforsikring, som dækker op til 10 år, men det vil jeg vende tilbage til. En ejerskifteforsikring giver dig altså en tryghed og en ro i maven, når du køber nyt hus, så der ikke lige pludselig dukker store omkostninger op. Det skal være en glæde og sjovt at skifte bolig, og dette kan en ejerskifteforsikring hjælpe dig med. For at opsummere er du altså med en ejerskifteforsikring økonomisk sikret hvis der skulle dukke skjule skader op efter køb af huset.

Undersøgelser viser at hver 5. hushandel har haft brug for en ejerskifteforsikring, så det kan altså ende ud med at være en dyr ting at spare en ejerskifteforsikring væk.

Hvad er fordelene ved ejerskifteforsikring

Fordelene ved en ejerskifteforsikring er følgende:

  1. Økonomisk sikkerhed hvis en skjult skade bliver opdaget efter køb af hus.
  2. Ejerskifteforsikring dækker ulovlige el- og vvs-installationer.
  3. skade er selvrisikoen pr. skade kun 5.000 kr.
  4. Du kan selv regulere og vælge din fortrukne dækningsgrad.
  5. Alle ejerskifteforsikringer dækker minimum i 5 år.

Der er mange forsikringsselskaber at vælge imellem når det kommer til ejerskifteforsikringer. Et godt sted at kigge, når du skal vælge din ejerskifteforsikrings-udbyder, er hvor høj den samlede selvrisiko ligger på. Det maksimale for den samlede selvrisiko ligger rent lovmæssigt på 50.000 kr. men nogle forsikringsselskaber har valgt at sætte den ned, så deres kunder er dækket yderligere. Undersøg derfor dette når du skal købe en ejerskifteforsikring.

Kan man få ejerskifteforsikring til sit sommerhus?

Sommerhuse er som regel en type hus som ofte blive skiftet ud. Der kan derfor hurtigt blive lavet ting som ikke er tilladt, fejl og usynlige skader hænder, og det kan være svært som køber at gennemskue disse. Derfor er en ejerskifteforsikring fordelagtigt i sådanne slags køb.

Hvorfor en udvidet ejerskifteforsikring?

Forskellen fra en normal ejerskifteforsikring til en udvidet ejerskifteforsikring er at på en udvidet forsikring vil der forekomme en dækning på 10 år fremfor 5 år. Det kan nogle gange gå hen og blive nødvendigt, da fejl og mangler stadigvæk efter 5 års tid, kan dukke op. Derfor anbefales der at købe en udvidet ejerskifteforsikring så du som køber ikke ender op med at skulle betale for skjule skader og mangler, hvor det i realiteten ikke var dig som skulle punge ud.

Eksempelvis hvis der er en skade i badeværelset vil den udvidet ejerskifteforsikring dække 50% af udgifterne til udskiftning af beskadigede fliser på gulve såvel som vægge. Uanset hvilken type forsikringen du vælger som køber, så skal sælger alene betale sin halvdel ud fra den billigt mulige ejerskifteforsikring med en dækning på 5 år. Derfor vil det nogle gange blive lidt dyrere for køber at vælge den udvidet ejerskifteforsikring men det kan vise sig at være en god investering og at man i sidste ende sparer penge.

Kan en sælger også være dækket af en ejerskifteforsikring?

Tidligere hæftede en sælger for skjulte skader, fejl og mangler i op til 20 år. Dog vedtog folketinget i 1995 at sælger skulle slippe for at betale disse fejl og mangler, hvis han/hun fulgte følgende krav:

  1. En godkendt byggesagkyndig udsteder en tilstandsrapport samt en rapport om husets elinstallationer.
  2. Får et tilbud på en ejerskifteforsikring samt tilbyder køber at betale halvdelen af præmien. Her skal det selvfølgelig understreges at hvis køber vælger en dyrere ejerskifteforsikring vil sælger stadigvæk kun være forpligtet til at betale halvdelen af den billigere forsikringspræmie.

En sælger kan altså også blive dækket af en ejerskifteforsikring og blive økonomisk sikret.

En ejerskifteforsikring til sælger hedder en sælgeransvarsforsikring. Som udgangspunkt, hvis du som sælger har fulgt førnævnte to punkter, vil du ikke kunne blive hæftet for yderligere skader. Dog er der to punkter som du som sælger ikke kan blive hjulpet med rent økonomisk, hvis ikke du tegner en sælgeransvarsforsikring. Det er nedenstående to punkter:

  1. Ulovlige bygningsindretninger.
  2. Ulovlige stik- og kloakledninger udenfor bygningen.

Det som regel forhold som ikke bliver beskrevet i tilstandsrapporten og som en ejerskifteforsikring ikke dækker. Hvis køber vil have dækket udgifterne til disse forhold, så sker der som regel det at de sagsøger sælger.

Ved at tegne en sælgeransvarsforsikring fritages ansvaret for denne type stridighed og på den måde er du som sælger sikker på at du ikke bliver indhentet af udgifter til forbedringer af en bolig som for længst er blevet solgt. En sælgeransvarsforsikring dækker op til 10 år.

Få et tilbud på en ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring nu

Ejerskifteforsikringer er ofte misforstået i og med køber / sælger tror at der kun findes standardforsikringer. Men der tager de fejl. Som udgangspunkt dækker ejerskifteforsikringer efter samme lov men der er stadig store forskelle fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Du bør derfor nøje og med omhu vælge stedet hvor du vælger at købe en ejerskifteforsikring. Hos Dansk Boligforsikring bliver kunden altid sat i højsæde og til kundens favør. Derforuden er der hos andre forsikringsselskaber en selvrisiko på 50.000 kr. hvor der derimod hos Dansk Boligforsikring en selvrisiko på 35.000 kr. Du kan med fordel få lavet en tilbud hos Dansk Boligforsikring. Med 15 års specialerfaring tilbyder Dansk Boligforsikring en af de billigste og mest dækkende ejerskifteforsikringer. Derudover tilbyder de fuld gennemsigtighed i og med de er underlagt dansk lovgivning. Der er fuldforbrugerbeskyttelse og Dansk Boligforsikring er medlem af Ankenævnet for Forsikring samt Forsikring & Pension. Sidst men ikke mindst er Dansk Boligforsikring omfattet af Garantifonden for skadeforsikringer.

Hvis du synes Dansk Boligforsikrings ejerskifteforsikring lyder interessant, kan du kontakte dem på følgende telefontider:

Mandag – Torsdag kl. 8.30 – 15.00

Fredag kl. 8.30-14.30.

Hvis du ønsker et tilbud kan du oprettet en forespørgsel online og få svar inden for 24 timer. Du kan læse mere om Dansk Boligforsikring og ejerskifteforsikring her!