låsesmed

Undgå indbrud i hjemmet

Årets sidste måneder er højsæson for indbrud i private hjem. Bor du i et hjem med dårlig tyverisikring, gør du det attraktivt for tyvene at udse sig netop din bolig som det næste nemme sted at tage på indbrudstogt. At miste uerstattelige værdier og have haft fremmede til at gennemrode ens hjem er på alle måder en ærgerlig oplevelse. Har du imidlertid nogle gode og solide låse og sikringer på døre og vinduer, har du allerede gjort meget for at beskytte boligen mod ubudne gæster.

Låsene kan have betydning for din erstatningsret

En indbrudsforsikring dækker typisk dine stjålne værdier, hvis du kan dokumentere dem. Særlige værdigenstande som smykker, pengebeløb og unikke samleobjekter, kan du oftest ikke forvente at få den fulde værdi dækket via din gængse indbrudsforsikring. Er dine værdier mere end et par år gamle, kan du typisk ikke få erstatning, der svarer til nyanskaffelsesværdien. Har du specielle effekter bør du derfor overveje en tillægsforsikring, som sikrer dig et højere beløb end ved blot en almindelig indbrudsforsikring. For at være berettiget til erstatning af dine værdigenstande, gør det desuden en forskel, om ejendommen anses som forsvarligt sikret og aflåst.

Sørg for korrekt sikring af boligen

Bor du i hus, er dit hjem mere udsat for indbrud, end hvis du bor i en etageejendom. En fagmand kan gennemgå dine låsesystemer set med tyvens øjne. Tyvene udser sig altid de nemt tilgængelige boliger, og har du derfor indbrudssikret hjemmet med gode og solide låse, gør du det sværere for tyven at bryde ind. En professionel låsesmed kan vejlede dig om, hvilke låsesystemer der passer til dit hjem. En tyverialarm er et godt supplement og kan øge trygheden og samtidig virke forebyggende mod indbrud, da det signalerer til tyvene, at det er et hjem, hvor det er besværligt at begå indbrud.

5 tips til at undgå indbrud i dit hjem:

  • Monter solide låse på døre og vinduer
  • Fjern synlige værdigenstande, som ses udefra
  • Installer en lyssensor til de mørke udendørsarealer
  • Installer en tyverialarm
  • Tilmeld dig Nabohjælp

Du kan læse mere om indbrudssikring af dit hjem på: https://www.dkr.dk/indbrud/.